Nieuws

Woensdag 30 maart stond in het teken van rekenen want It Bynt deed, net als veel andere scholen mee met de Grote Rekendag. Dit jaar was het thema Bouwavonturen. Een paar meisjes uit groep 8 hadden de dag ervoor een mooie poort gebouwd van dozen. Die moest natuurlijk op maat gemaakt worden dus hier moest worden gemeten en gerekend. Bij de opening van de grote rekendag gingen de kinderen door de poort op weg naar hun eigen Bouwavontuur.

De leerlingen van unit 2 hebben verschillende bouwwerken ontdekt en gemaakt. De leerlingen van groep 6 en 7 kropen in de huid van een architect. In groep 8 mochten de kinderen hun eigen tiny house ontwerpen en op schaal namaken.
Spelenderwijs zijn alle kinderen bezig geweest met rekenen zonder dat ze het zelf altijd door hadden. Een leerling zei: “Juf, we zijn al de hele ochtend op school maar we hebben nog niet gerekend!” Op zo’n dag als deze ontdekken kinderen dat rekenen ook leuk kan zijn en dat je het in je dagelijkse leven nodig hebt. Dit was voor herhaling vatbaar!

De kinderen van Unit 1 gaan na de meivakantie er zelfs een hele week mee aan de slag en maken dan een dierentuin.