Nieuwsberichten

Open school op BMS It Bynt

Op donderdag 23 maart is er van 16.00 – 17.00 uur Open school op It Bynt in Sumar. Tijdens de hieraan voorafgaande projectweken rond het menselijk lichaam, maken de kinderen kunstwerken.Deze worden vertoond in de groepen en op 23 maart, tijdens de Open school, verkocht. De opbrengst is bestemd voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije. Ter introductie hebben we alvast even een filmpje gemaakt. Graag tot dan!

Techniekproject

Unit 2 heeft de afgelopen periode een techniekproject gehad. Als afsluiting van het project hebben de kinderen een eigen boomhut ontworpen en gemaakt. Het was een heel erg leerzaam project.

Start campagne Rookvrije Generatie Tytsjerksteradiel

Op vrijdag 4 maart is de campagne Rookvrije Generatie Tytsjerksteradiel gestart. Dit is een gezamenlijke campagne van de gemeente Tytsjerksteradiel, GGD Fryslân, Kearn Welzijn, voortgezet onderwijs, primair onderwijs en kinderopvang in de gemeente Tytsjerksteradiel.Met deze campagne sluiten wij ons aan bij de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook, en de verleiding om zelf te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen verslaafd aan roken. Ieder kind is er één te veel. We willen ervoor zorgen dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De school is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrije leeromgeving bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Zo gaan we samen op weg naar een rookvrije generatie. Doe jij ook mee?Kijk hier voor het filmpje van de start van de campagne Rookvrije Generatie Tytsjerksteradiel en hier voor het filmpje van de kinderen van it Bynt.