Nieuwsberichten

Dierendag

Het is vandaag dierendag! En daarom waren vanochtend alle dieren welkom op It Bynt voor een meet en greet! En wat is het een feest om de (huis)dieren van de kinderen, pake’s en beppe’s of de oppas te mogen ontmoeten, na alle leuke verhalen die wij al gehoord hebben! Veel kinderen hadden een dier meegenomen en we hebben ze met z’n allen bewonderd.

Laatste schooldag

De kinderen van groep 8 zijn vanmorgen als verrassing door Juf Hanna-Ilse van huis opgehaald om in een optocht naar school te gaan voor hun laatste schooldag op it Bynt. De fietsen waren versierd met ballonnen, slingers etc.Groep 8 had ook nog een verassing voor de andere kinderen van school er was een vossenjacht georganiseerd! Wat een toppers zijn deze kinderen.Er werd een feestelijke laatste schooldag van gemaakt.

Lennert wint provinciale prijs

Lennert Mulder was van 2000 kinderen van 50 scholen in Friesland de langzaamste fietser. Hij deed 1 minuut en 46 seconden over 11 meter. Als je langzaam kunt fietsen dan kun je goed balans houden en dat is belangrijk om ongelukken in het verkeer te voorkomen. Wethouder Tytsy Willemsma van de gemeente Tytsjerksteradiel was vandaag aanwezig om de prijs aan Lennert te overhandigen. Kijk hier voor een filmpje van deze activiteit.

Blokfluitexamen

De kinderen van groep 5 hebben 2 jaar muziekles gehad van meester Ep. Heel veel lessen konden door corona niet doorgaan en daarom moesten de kinderen thuis zelf veel oefenen. De kinderen mochten kiezen of ze op woensdag 30 juni blokfluitexamen wilden doen. Ayden, Lieke, Fianne en Giamarra wilden dat graag en ze zijn alle 4 met supermooie cijfers geslaagd! We zijn trots op hen en feliciteren hen met hun diploma.

3D-printer

En…. de 3D-printer is af en kan nu echt gebruikt worden! Vrijdag 18 juni hebben we hier met de hele Unit 3 bij stilgestaan. Begeleider Jos was zeer tevreden over de manier waarop en hoe de printer in elkaar is gezet. Jos beloonde dit met een 8+. Top gedaan!Hoe werkt een 3D-printer en wat kun je er allemaal mee maken? De leerlingen van Unit 3 weten er alles van. Door sponsoring van Rabobank Drachten Noordoost Friesland en het KennisLab Noordoost Friesland heeft it Bynt een 3Dprinter aan kunnen schaffen. Vanaf oktober 2020 hebben de leerlingen les gekregen in het bouwen en programmeren van de printer.

Fietsvaardigheid

Vandaag, 16 juni hadden de kinderen een leuke les over “veilig op de fiets“. Ze moesten onder andere ervaren hoe gevaarlijk het is te bellen/appen op de fiets. En er was een wedstrijd. Wie kan het langzaamst een route op de fiets afleggen? Er werd zelfs een record verbroken: Lennert was de overtuigende winnaar met 1 minuut en 46 seconden. We hopen dat de kinderen zich houden aan het geleerde!!

Schoolkamp groep 7 & 8

Op 19, 20 en 21 mei is groep 7/8 op schoolkamp naar de Harmsdobbe in Bakkeveen geweest. De kinderen hebben gezwommen (in de regen!), gemidgetgolft en nog veel andere activiteiten gedaan. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd schoolkamp. Bekijk hier de foto’s.

Gastles: Na de oorlog

Vrijdag 30 april had Unit 3 een indrukwekkende gastles van Mirjam Samson. Zij vertelde aan de hand van authentieke serviesborden haar eigen Joodse familieverhaal tijdens de Tweede Wereldoorlog. En dat was voor de luisteraars ook aangrijpend! De kinderen waren muisstil aan het luisteren. Deze les heeft veel indruk op de kinderen gemaakt.

Unit 3 uitje

Vandaag hebben we een prachtig ‘unit-uitje’ (groep 6-8) naar Earnewâld gehad. Op de fiets was het eerst wel een beetje fris maar verder scheen de zon en was het prachtig weer om te kanovaren, te suppen en om vlotten en katapulten te bouwen……Het was super! Met dank aan alle kinderen, Outdoor Veldboom en de helpende hand van enkele ouders! De foto’s geven een korte sfeerimpressie.