Nieuwsberichten

Open school op BMS It Bynt

Op donderdag 23 maart is er van 16.00 – 17.00 uur Open school op It Bynt in Sumar. Tijdens de hieraan voorafgaande projectweken rond het menselijk lichaam, maken de kinderen kunstwerken.Deze worden vertoond in de groepen en op 23 maart, tijdens de Open school, verkocht. De opbrengst is bestemd voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije. Ter introductie hebben we alvast even een filmpje gemaakt. Graag tot dan!

Techniekproject

Unit 2 heeft de afgelopen periode een techniekproject gehad. Als afsluiting van het project hebben de kinderen een eigen boomhut ontworpen en gemaakt. Het was een heel erg leerzaam project.

Educatief festival

Kinderen van it Bynt vermaken zich deze week optimaal. Op het cultuur-educatie festival in Burgum zijn er allerlei activiteiten te doen voor de leerlingen. Sinds dit schooljaar verzorgen 20 vakdocenten muziek-, beeldend- en dansdocenten van cultuurcentrum De Wâldsang en theater-, multimedia- en taaldocenten van cultuurlab Het Achterland lessen op de scholen van Oarsprong. Het festival is een afsluiting voor de lessen die de leerlingen het afgelopen jaar hebben gevolgd. De kinderen hebben o.a. getrommeld, gedanst, vliegers gemaakt en een theater voorstelling bezocht.klik hier voor een filmpje en hier voor de foto’s.

Schoolreisje unit 2 en 3

Wat hebben wij op 9 mei een fijn schoolreisje gehad naar Duinen Zathe in Appelscha. Het weer was prachtig en zowel de leerlingen als de leerkrachten hebben genoten.

Koningsdag

De kinderen van groep 8 hebben op Koningsdag voor alle andere kinderen van it Bynt een heel leuk programma bedacht. Ze hadden allemaal spelletjes georganiseerd en door het mooie zonnige weer was het een groot succes. Het programma werd afgesloten met een echte koningslunch.

Paasviering

Op donderdag 14 april hebben we het paasfeest op school gevierd. We zijn deze dag begonnen met een paasontbijt. De kinderen lieten zich het ontbijt goed smaken en het was erg gezellig.Na het ontbijt werd met medewerking van onze vakdocenten HVO en GVO een paasviering gehouden die recht deed aan de beide identiteiten van onze ontmoetingsschool. De jongste kinderen gingen daarna nog paaseitjes zoeken.

Meisje halen voetbalfinale

De meisjes van groep 7/8 hebben, onder leiding van coach Nathalie, de finale gehaald en zijn 2de geworden. Een zeer knappe prestatie!

Schoolvoetbal

De meisjes van it Bynt hebben meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi in Burgum. Er waren 2 elftallen meisjes groep 5/6 en meisjes groep 7/8. Er werd goed en sportief gespeeld en dat resulteerde zelfs in een prachtig resultaat. De meisjes van het team groep 7/8 zijn door naar de volgende ronde! We kunnen terugkijken op een mooie voetbalmiddag.

Grote Rekendag

Woensdag 30 maart stond in het teken van rekenen want It Bynt deed, net als veel andere scholen mee met de Grote Rekendag. Dit jaar was het thema Bouwavonturen. Een paar meisjes uit groep 8 hadden de dag ervoor een mooie poort gebouwd van dozen. Die moest natuurlijk op maat gemaakt worden dus hier moest worden gemeten en gerekend. Bij de opening van de grote rekendag gingen de kinderen door de poort op weg naar hun eigen Bouwavontuur. De leerlingen van unit 2 hebben verschillende bouwwerken ontdekt en gemaakt. De leerlingen van groep 6 en 7 kropen in de huid van een architect. In groep 8 mochten de kinderen hun eigen tiny house ontwerpen en op schaal namaken.Spelenderwijs zijn alle kinderen bezig geweest met rekenen zonder dat ze het zelf altijd door hadden. Een leerling zei: “Juf, we zijn al de hele ochtend op school maar we hebben nog niet gerekend!” Op zo’n dag als deze ontdekken kinderen dat rekenen ook leuk kan zijn en dat je het in je dagelijkse leven nodig hebt. Dit was voor herhaling vatbaar! De kinderen van Unit 1 gaan na de meivakantie er zelfs een hele week mee aan de slag en maken dan een dierentuin.