Nieuwsberichten

Schoolreisje unit 2 en 3

Wat hebben wij op 9 mei een fijn schoolreisje gehad naar Duinen Zathe in Appelscha. Het weer was prachtig en zowel de leerlingen als de leerkrachten hebben genoten.

Paasviering

Op donderdag 14 april hebben we het paasfeest op school gevierd. We zijn deze dag begonnen met een paasontbijt. De kinderen lieten zich het ontbijt goed smaken en het was erg gezellig.Na het ontbijt werd met medewerking van onze vakdocenten HVO en GVO een paasviering gehouden die recht deed aan de beide identiteiten van onze ontmoetingsschool. De jongste kinderen gingen daarna nog paaseitjes zoeken.

Meisje halen voetbalfinale

De meisjes van groep 7/8 hebben, onder leiding van coach Nathalie, de finale gehaald en zijn 2de geworden. Een zeer knappe prestatie!

Schoolvoetbal

De meisjes van it Bynt hebben meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi in Burgum. Er waren 2 elftallen meisjes groep 5/6 en meisjes groep 7/8. Er werd goed en sportief gespeeld en dat resulteerde zelfs in een prachtig resultaat. De meisjes van het team groep 7/8 zijn door naar de volgende ronde! We kunnen terugkijken op een mooie voetbalmiddag.

Grote Rekendag

Woensdag 30 maart stond in het teken van rekenen want It Bynt deed, net als veel andere scholen mee met de Grote Rekendag. Dit jaar was het thema Bouwavonturen. Een paar meisjes uit groep 8 hadden de dag ervoor een mooie poort gebouwd van dozen. Die moest natuurlijk op maat gemaakt worden dus hier moest worden gemeten en gerekend. Bij de opening van de grote rekendag gingen de kinderen door de poort op weg naar hun eigen Bouwavontuur. De leerlingen van unit 2 hebben verschillende bouwwerken ontdekt en gemaakt. De leerlingen van groep 6 en 7 kropen in de huid van een architect. In groep 8 mochten de kinderen hun eigen tiny house ontwerpen en op schaal namaken.Spelenderwijs zijn alle kinderen bezig geweest met rekenen zonder dat ze het zelf altijd door hadden. Een leerling zei: “Juf, we zijn al de hele ochtend op school maar we hebben nog niet gerekend!” Op zo’n dag als deze ontdekken kinderen dat rekenen ook leuk kan zijn en dat je het in je dagelijkse leven nodig hebt. Dit was voor herhaling vatbaar! De kinderen van Unit 1 gaan na de meivakantie er zelfs een hele week mee aan de slag en maken dan een dierentuin.

25 jarig jubileum juf Grieteke

Met een auto puzzeltocht en een lawaaioptocht door Sumar werd juf Grieteke op feestelijke wijze door alle kinderen van It Bynt verwelkomd op school, op de dag van haar 25 jarig ambtsjubileum.‘s Middags was er voor de kinderen van haar klas poppenkast.Bekijk hier de foto’s.

Open dag

Wat was het fijn om na lange tijd eindelijk weer eens ouders in school te ontvangen.Van deze gelegenheid werd dan ook door vele ouders dankbaar gebruikgemaakt.Klik hier voor een foto-impressie.

Start campagne Rookvrije Generatie Tytsjerksteradiel

Op vrijdag 4 maart is de campagne Rookvrije Generatie Tytsjerksteradiel gestart. Dit is een gezamenlijke campagne van de gemeente Tytsjerksteradiel, GGD Fryslân, Kearn Welzijn, voortgezet onderwijs, primair onderwijs en kinderopvang in de gemeente Tytsjerksteradiel.Met deze campagne sluiten wij ons aan bij de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook, en de verleiding om zelf te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen verslaafd aan roken. Ieder kind is er één te veel. We willen ervoor zorgen dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De school is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrije leeromgeving bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Zo gaan we samen op weg naar een rookvrije generatie. Doe jij ook mee?Kijk hier voor het filmpje van de start van de campagne Rookvrije Generatie Tytsjerksteradiel en hier voor het filmpje van de kinderen van it Bynt.

Appelflappen bakken

It Bynt doet vanaf november 20 weken lang mee met EU-Schoolfruit. De kinderen krijgen dan elke week drie stuks fruit. Het is belangrijk om kinderen verschillende soorten fruit en groente te laten proeven. Zo maken kinderen kennis met verschillende smaken en structuren. Soms zijn kinderen pas gewend aan een onbekende smaak na tien tot vijftien keer proberen! Smaak is dus iets wat je kan ontwikkelen. Door EU-Schoolfruit proeven de kinderen verschillende soorten fruit en groente. Ook als kinderen nog niet veel durven te proeven, doen ze in de klas lekker mee. Want in de praktijk blijkt: zien eten, doet eten.Afgelopen week kregen de kinderen o.a. een appel. Omdat er appels over waren hebben we met de kinderen daar vrijdag lekkere appelflappen van gebakken.