Nieuwsberichten

Fietsvaardigheid

Vandaag, 16 juni hadden de kinderen een leuke les over “veilig op de fiets“. Ze moesten onder andere ervaren hoe gevaarlijk het is te bellen/appen op de fiets. En er was een wedstrijd. Wie kan het langzaamst een route op de fiets afleggen? Er werd zelfs een record verbroken: Lennert was de overtuigende winnaar met 1 minuut en 46 seconden. We hopen dat de kinderen zich houden aan het geleerde!!

Schoolkamp groep 7 & 8

Op 19, 20 en 21 mei is groep 7/8 op schoolkamp naar de Harmsdobbe in Bakkeveen geweest. De kinderen hebben gezwommen (in de regen!), gemidgetgolft en nog veel andere activiteiten gedaan. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd schoolkamp. Bekijk hier de foto’s.

Gastles: Na de oorlog

Vrijdag 30 april had Unit 3 een indrukwekkende gastles van Mirjam Samson. Zij vertelde aan de hand van authentieke serviesborden haar eigen Joodse familieverhaal tijdens de Tweede Wereldoorlog. En dat was voor de luisteraars ook aangrijpend! De kinderen waren muisstil aan het luisteren. Deze les heeft veel indruk op de kinderen gemaakt.

Unit 3 uitje

Vandaag hebben we een prachtig ‘unit-uitje’ (groep 6-8) naar Earnewâld gehad. Op de fiets was het eerst wel een beetje fris maar verder scheen de zon en was het prachtig weer om te kanovaren, te suppen en om vlotten en katapulten te bouwen……Het was super! Met dank aan alle kinderen, Outdoor Veldboom en de helpende hand van enkele ouders! De foto’s geven een korte sfeerimpressie.

Koningsspelen 23 april

Vandaag hadden we de Koningsspelen op het programma. Voor unit 2 en 3 hadden we een outdoor programma georganiseerd door Veldboom outdoor.De kinderen hebben aan de volgende activiteiten meegedaan:– Boogschieten– Bamboe toren/huisje bouwen– Reuzekatapult schieten– Survival/ren parcours– SamenwerkingsspelletjesUnit 1 deed met meester Jens een aantal sportieve activiteit.U kunt in het fotoboek zien dat de kinderen enthousiast hebben meegedaan.

Paasviering Unit 2

De kinderen van unit 2 hebben een hele mooi placemat gemaakt en die moest natuurlijk ook gebruikt worden! Alle kinderen hebben een heerlijk broodhaasje met een pakje drinken gekregen.Daarna werd er gekeken naar het Paasverhaal wat uitgebeeld werd door de zandtovernaar. Tot slot gingen de kinderen naar buiten om de daar verstopte eieren te zoeken met daarin woorden met de ‘sch-‘ en ‘schr-‘. De kinderen vonden het een mooie dag op school.

Buiten leren

Vandaag was het prachtig weer en dat is een goede reden om buiten, in de zon, te gaan rekenen. De kinderen van groep 3 gingen naar buiten om daar verliefde harten bij elkaar te zoeken. De leerkracht zei: ‘Ik splits 7 in 3 en ..?’ De kinderen moesten naar het hart met het juiste antwoord rennen. Op deze manier oefenen de kinderen de splitsingen van 1-10. Door veel spelletjes te spelen worden de splitsingen goed geautomatiseerd en dat is erg belangrijk bij het rekenonderwijs.Dit spel kun je heel mooi buiten spelen en dat vonden de kinderen ook!

Einde aan het thuisonderwijs

Dinsdag 9 februari gingen na 8 weken eindelijk de deuren van it Bynt weer open voor de kinderen. Er was direct sneeuwpret op het plein!Lieke en Sander uit groep 5 hebben opgeschreven hoe ze het thuisonderwijs ervaren hebben. Ik vond het niet leuk omdat mijn moeder aan het werk was. Omdat ze me dan niet kon helpen. Nu kan juf me weer helpen en dat is fijn.Lieke Ik vond het niet zo leuk omdat Henk de hele tijd bij mij zat en dat vond ik niet zo leuk.Sander

Scholen op 8 februari weer open

Maandag 8 februari gaan de deuren van bernemienskip it Bynt weer open voor de kinderen. We zien er naar uit om de kinderen weer te ontmoeten! Om de opening van de school mogelijk te maken zijn er protocollen opgesteld. Deze kunt u hier vinden.