Nieuwsberichten

Kerstviering

Donderdag 16 december hebben we een bijzondere kerstviering nl. een week eerder dan gepland. Alle kinderen hebben geoefend om aan elkaar een stukje van kerst te laten zien. Zowel de humanistische als de christelijke kant van kerst hebben we op deze dag aan bod laten komen. Theater lezen, zingen en dansen waren de hoogtepunten van onze kerstviering. In alle units is het kerstfeest op deze manier vormgegeven. We hadden een gezellige lunch/brunch met lekker eten en een toetje om het samenzijn met kerst nog eens extra te benadrukken.Als afsluiting van deze dag hebben we samen naar een kerstfilm gekeken.

Werelddocent in groep 8

Dinsdag 14 december had groep 8 les van werelddocent eten en drinken Gert Schingenga (Kokki). De kinderen hadden een dag met leuke opdrachten over (gezonde) voeding. Er werden door de kinderen deze dag overheerlijke pannenkoeken gebakken.

Sinterklaas

Donderdag hing er een brief aan de deur van de werkkamer van Sinterklaas op it Bynt. In de brief stond dat Sinterklaas nog niet wist of hij vrijdag wel kan komen, want er is corona en hij moet eerst een test doen.Vrijdagmorgen zit Iedereen op het leerplein klaar voor Sinterklaas. Maar er is geen Sinterklaas!Dan plots gaat de telefoon van juf Robin. Het is Sinterklaas. Hij vertelt dat hij nog geen test uitslag heeft en in zijn werkkamer zit. Hij kan dus niet komen.Even later komt juf Alie binnen met een brief uit de brievenbus. Hier zit een negatieve test uitslag voor Sinterklaas in. Sinterklaas mag gelukkig uit zijn werkkamer komen en een bezoek aan de kinderen brengen.Klik hier voor een fotoimpressie.

Schoolontbijt

Vandaag was het tijd voor het nationaal schoolontbijt.Wat hebben we lekker gegeten van alle spullen die er voor ons klaar stonden.Er waren boterhammen, bolletjes, krentenbolletjes en crackers. Deze konden we beleggen met kaas of appelstroop. We mochten verkleed op school komen en daarna aanschuiven bij het ontbijt! We hebben een super gezellig ontbijt gehad.

Afsluiting Kinderboekenweek

Vanmiddag hadden we een beroepenmarkt als afsluiting van de Kinderboekenweek. Sommige ouders kwamen vertellen over hun beroep. De volgende beroepen waren onder anderen aanwezig: brandweer, kinderpsycholoog, filiaalmanager Kruidvat, Landustrie Sneek (watertechnologie), schoonheidsspecialiste, grafstenen ontwerpen/maken, chauffeur, rietdekker, medewerker Rode Kruis …… De kinderen vonden het erg interessant! Zij kunnen nu gaan nadenken over wat zij later willen worden. Dit was een zeer geslaagde afsluiting van de Kinderboekenweek met als thema ‘worden wat je wil’. Voor meer foto’s verwijzen we u naar het fotoboek.

Geheim agent oma

Op 12 oktober hadden we een geheim agent op bezoek in unit 2. Mmh?Maar was het wel een geheim agent? Nee het was Aukje van de bieb die kwam vertellen en voorlezen over het boek ‘Geheim agent oma’ een spannend en leuk boek. Daarna mochten de kinderen nog een koffer vullen met spullen die zij mee zouden nemen op een geheime missie. Ook kregen de kinderen van Aukje nog een geheime opdracht. Het blijft geheim welke die is!! Nieuwsgierig geworden naar dit boek en andere avonturen die geheim agent oma beleeft ga dan naar de naar de bibliotheek en zoek de boeken op geschreven door Manon Sikkel.

Groep 8 ontmoet schrijver

Op donderdag 7 oktober ging groep 8 naar de bieb in Burgum en had een ontmoeting met een kinderboekenschrijver. En niet zo maar één. Het was de kersvers bekroonde auteur van de Gouden Griffel van 2021. Deze schrijver, Pieter Koolwijk, heeft het beste kinderboek geschreven van dit jaar, genaamd “Gozert”. We vielen dus met de neus in de boter!Kijk in ons fotoboek voor foto’s.

Kinderboekenweek

Op woensdag 6 oktober hebben we met alle groepen samen op het plein de Kinderboekenweek 2021 geopend.Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Worden wat je wil’. Ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren.De kinderen mochten vandaag verkleed op school komen in het beroep dat ze later willen worden.

Dag van de leerkracht

Vandaag is het de dag van de leerkracht en dat heeft het personeel van it Bynt geweten. Ze kregen vanmorgen allemaal een gouden slinger, een gouden hoed en er lagen chocolaatjes in een gouden snoeppapiertje klaar want leerkrachten zijn goud waard. Ook de kinderen hadden prachtige cadeaus voor de leerkrachten meegebracht.Mede dankzij deze geweldige aandacht en waardering is de dag van de leerkracht voor de teamleden van It Bynt een onvergetelijke dag met een gouden randje geworden. Hartelijk dank daarvoor. Klik hier voor de aandacht in de media.