Nieuwsberichten

Pannenkoekenparty

Alle kinderen van Bernemienskip it Bynt zijn vrijdag 29 januari verrast door een leerkracht of medewerker van de peuteropvang met een stoepbezoekje! Zij wilden op deze manier laten weten dat ze trots zijn op de manier waarop kinderen en ouders het thuisonderwijs oppakken.Het was daarom tijd voor een feestje! Iedereen kreeg een pak pannenkoekmeel om thuis een pannenkoekenparty te kunnen geven.Je begrijpt dat dit wel in de smaak viel en een aantal kinderen is direct aan het bakken gegaan. Kijk in ons fotoboek voor foto’s.

Sluiting van de scholen tot 18 januari 2021

   Bericht van Stichting Oarsprong: De afgelopen weken zijn we opnieuw geconfronteerd met de toename van besmettingen met het coronavirus. Het besluit van het kabinet dat daarom alle scholen in heel Nederland tot maandag 8 februari 2021 moeten sluiten, valt ons zwaar. Het is een ingrijpend besluit voor onze medewerkers, leerlingen en ouders, maar we zien ook dat deze maatregel nodig is om het virus onder controle te krijgen.  Evenals tijdens de eerste golf in maart van dit jaar, organiseren de scholen van Oarsprong, vanaf maandag 4 januari 2021, thuisonderwijs. Onze scholen bieden vanaf woensdag 16 december, tijdens schooltijd, alleen opvang aan die kinderen, waarvan de ouders werken in de zogenaamde cruciale beroepen en die zelf niet in opvang kunnen voorzien. Tijdens de kerstvakantie wordt geen opvang aangeboden. Ouders die opvang nodig hebben, kunnen dat melden bij de directeur van de school van hun kind(eren). 

High Tea unit 2

Woensdag 28 oktober heeft Unit 2 voor het eerst gebruik mogen maken van de keuken op It Bynt. De kinderen werden verdeeld in groepen. Elke groep was verantwoordelijk voor het maken van één van de hapjes die aan het eind van de dag genuttigd zouden worden. In een hele vrije situatie waren de kinderen taakgericht en betrokken. Met het einddoel voor ogen werd er hard gewerkt aan het hapje dat door hen gepresenteerd zou worden op de etagère. Na een ochtend hard werken in de keuken was het tijd om de zaag scherp te houden. De kinderen werden door de juffen welkom geheten in restaurant It Bynt om aan te schuiven bij een heerlijke, door henzelf gemaakte, High Tea. Het was een groot feest! We zijn ontzettend trots op onze kinderen!

Interieur

Onze school heeft een geweldige metamorfose gehad. Hierbij alvast een klein voorproefje.

Opening Kinderboekenweek

Woensdag 30 september startte de Kinderboekenweek 2020 met als thema ‘En toen?’ De Kinderboekenweek gaat dit jaar dus over geschiedenis, we gaan dus terug in de tijd. Op it Bynt stond in de ontmoetingsruimte een echte tijdmachine! De leerkrachten gingen de tijdmachine in en kwamen er weer uit in een hele andere outfit, ze waren terug in de tijd gegaan. We zagen o.a. Anne Frank, Vincent van Gogh, een cowboy, ridder, jonkvrouw etc. In het fotoboek vindt u verschillende foto’s van deze opening.

Mission statement

In iedere groep hebben de kinderen de afgelopen weken samen nagedacht over de manier waarop ze dit jaar een fijne groep willen vormen. Dit hebben ze tot uitdrukking gebracht in een mission statement. Hieronder ziet u foto’s van de mission statements. Hoe kwam de mission statement van Unit 2 tot stand?Na het lezen van het boek ‘Mag ik meedoen?’ van John Kelly, hebben zij een club opgericht, net zoals de eend uit het verhaal. Iedereen hoort erbij en iedereen mag meedoen! Op de kraam staan de doelen die Unit 2 dit jaar voor ogen houden.Ook de andere groepen hebben een missionstatement gemaakt.

Eerste Engelse les

Dinsdag 18 augustus heeft juf Alie groep 3 en 4 het boek voorgelezen van The hungry Caterpillar. Ze hebben gekeken naar de digitaleversie online. Juf Alie spreekt dan ook zoveel mogelijk Engels zodat de kinderen daaraan wennen. Juf Robin doet de Engelse les bij groep 5. Zij werken uit de methode Take It Easy en hebben het over Meeting people, waarbij leuke dialogen ontstaan in het Engels.  De kinderen hebben mooie tekeningen gemaakt bij het boek. 

Laatste schoolweek

Tijdens de laatste schoolweek van It Bynt werden er verschillende activiteiten uitgevoerd. Voor alle kinderen was er een outdoor met onder andere boogschieten en lasergame. Ook werd er met een barbecue afscheid genomen van groep 8 en op de laatste schooldag werd deze groep door de gehele school uitgezwaaid.

Schilderles groep 3-5

De kleine Picasso’s en Rembrandts van It Bynt schilderden op deze week op de klassieke muziek van Vivaldi. Wat een talenten. De resultaten zijn prachtig!