Nieuwsberichten

Koningsspelen 23 april

Vandaag hadden we de Koningsspelen op het programma. Voor unit 2 en 3 hadden we een outdoor programma georganiseerd door Veldboom outdoor.De kinderen hebben aan de volgende activiteiten meegedaan:– Boogschieten– Bamboe toren/huisje bouwen– Reuzekatapult schieten– Survival/ren parcours– SamenwerkingsspelletjesUnit 1 deed met meester Jens een aantal sportieve activiteit.U kunt in het fotoboek zien dat de kinderen enthousiast hebben meegedaan.

Paasviering Unit 2

De kinderen van unit 2 hebben een hele mooi placemat gemaakt en die moest natuurlijk ook gebruikt worden! Alle kinderen hebben een heerlijk broodhaasje met een pakje drinken gekregen.Daarna werd er gekeken naar het Paasverhaal wat uitgebeeld werd door de zandtovernaar. Tot slot gingen de kinderen naar buiten om de daar verstopte eieren te zoeken met daarin woorden met de ‘sch-‘ en ‘schr-‘. De kinderen vonden het een mooie dag op school.

Buiten leren

Vandaag was het prachtig weer en dat is een goede reden om buiten, in de zon, te gaan rekenen. De kinderen van groep 3 gingen naar buiten om daar verliefde harten bij elkaar te zoeken. De leerkracht zei: ‘Ik splits 7 in 3 en ..?’ De kinderen moesten naar het hart met het juiste antwoord rennen. Op deze manier oefenen de kinderen de splitsingen van 1-10. Door veel spelletjes te spelen worden de splitsingen goed geautomatiseerd en dat is erg belangrijk bij het rekenonderwijs.Dit spel kun je heel mooi buiten spelen en dat vonden de kinderen ook!

Einde aan het thuisonderwijs

Dinsdag 9 februari gingen na 8 weken eindelijk de deuren van it Bynt weer open voor de kinderen. Er was direct sneeuwpret op het plein!Lieke en Sander uit groep 5 hebben opgeschreven hoe ze het thuisonderwijs ervaren hebben. Ik vond het niet leuk omdat mijn moeder aan het werk was. Omdat ze me dan niet kon helpen. Nu kan juf me weer helpen en dat is fijn.Lieke Ik vond het niet zo leuk omdat Henk de hele tijd bij mij zat en dat vond ik niet zo leuk.Sander

Scholen op 8 februari weer open

Maandag 8 februari gaan de deuren van bernemienskip it Bynt weer open voor de kinderen. We zien er naar uit om de kinderen weer te ontmoeten! Om de opening van de school mogelijk te maken zijn er protocollen opgesteld. Deze kunt u hier vinden.

Pannenkoekenparty

Alle kinderen van Bernemienskip it Bynt zijn vrijdag 29 januari verrast door een leerkracht of medewerker van de peuteropvang met een stoepbezoekje! Zij wilden op deze manier laten weten dat ze trots zijn op de manier waarop kinderen en ouders het thuisonderwijs oppakken.Het was daarom tijd voor een feestje! Iedereen kreeg een pak pannenkoekmeel om thuis een pannenkoekenparty te kunnen geven.Je begrijpt dat dit wel in de smaak viel en een aantal kinderen is direct aan het bakken gegaan. Kijk in ons fotoboek voor foto’s.

Sluiting van de scholen tot 18 januari 2021

   Bericht van Stichting Oarsprong: De afgelopen weken zijn we opnieuw geconfronteerd met de toename van besmettingen met het coronavirus. Het besluit van het kabinet dat daarom alle scholen in heel Nederland tot maandag 8 februari 2021 moeten sluiten, valt ons zwaar. Het is een ingrijpend besluit voor onze medewerkers, leerlingen en ouders, maar we zien ook dat deze maatregel nodig is om het virus onder controle te krijgen.  Evenals tijdens de eerste golf in maart van dit jaar, organiseren de scholen van Oarsprong, vanaf maandag 4 januari 2021, thuisonderwijs. Onze scholen bieden vanaf woensdag 16 december, tijdens schooltijd, alleen opvang aan die kinderen, waarvan de ouders werken in de zogenaamde cruciale beroepen en die zelf niet in opvang kunnen voorzien. Tijdens de kerstvakantie wordt geen opvang aangeboden. Ouders die opvang nodig hebben, kunnen dat melden bij de directeur van de school van hun kind(eren). 

High Tea unit 2

Woensdag 28 oktober heeft Unit 2 voor het eerst gebruik mogen maken van de keuken op It Bynt. De kinderen werden verdeeld in groepen. Elke groep was verantwoordelijk voor het maken van één van de hapjes die aan het eind van de dag genuttigd zouden worden. In een hele vrije situatie waren de kinderen taakgericht en betrokken. Met het einddoel voor ogen werd er hard gewerkt aan het hapje dat door hen gepresenteerd zou worden op de etagère. Na een ochtend hard werken in de keuken was het tijd om de zaag scherp te houden. De kinderen werden door de juffen welkom geheten in restaurant It Bynt om aan te schuiven bij een heerlijke, door henzelf gemaakte, High Tea. Het was een groot feest! We zijn ontzettend trots op onze kinderen!

Interieur

Onze school heeft een geweldige metamorfose gehad. Hierbij alvast een klein voorproefje.