Nieuwsberichten

Opening Kinderboekenweek

Woensdag 30 september startte de Kinderboekenweek 2020 met als thema ‘En toen?’ De Kinderboekenweek gaat dit jaar dus over geschiedenis, we gaan dus terug in de tijd. Op it Bynt stond in de ontmoetingsruimte een echte tijdmachine! De leerkrachten gingen de tijdmachine in en kwamen er weer uit in een hele andere outfit, ze waren terug in de tijd gegaan. We zagen o.a. Anne Frank, Vincent van Gogh, een cowboy, ridder, jonkvrouw etc. In het fotoboek vindt u verschillende foto’s van deze opening.

Mission statement

In iedere groep hebben de kinderen de afgelopen weken samen nagedacht over de manier waarop ze dit jaar een fijne groep willen vormen. Dit hebben ze tot uitdrukking gebracht in een mission statement. Hieronder ziet u foto’s van de mission statements. Hoe kwam de mission statement van Unit 2 tot stand?Na het lezen van het boek ‘Mag ik meedoen?’ van John Kelly, hebben zij een club opgericht, net zoals de eend uit het verhaal. Iedereen hoort erbij en iedereen mag meedoen! Op de kraam staan de doelen die Unit 2 dit jaar voor ogen houden.Ook de andere groepen hebben een missionstatement gemaakt.

Eerste Engelse les

Dinsdag 18 augustus heeft juf Alie groep 3 en 4 het boek voorgelezen van The hungry Caterpillar. Ze hebben gekeken naar de digitaleversie online. Juf Alie spreekt dan ook zoveel mogelijk Engels zodat de kinderen daaraan wennen. Juf Robin doet de Engelse les bij groep 5. Zij werken uit de methode Take It Easy en hebben het over Meeting people, waarbij leuke dialogen ontstaan in het Engels.  De kinderen hebben mooie tekeningen gemaakt bij het boek. 

Laatste schoolweek

Tijdens de laatste schoolweek van It Bynt werden er verschillende activiteiten uitgevoerd. Voor alle kinderen was er een outdoor met onder andere boogschieten en lasergame. Ook werd er met een barbecue afscheid genomen van groep 8 en op de laatste schooldag werd deze groep door de gehele school uitgezwaaid.

Schilderles groep 3-5

De kleine Picasso’s en Rembrandts van It Bynt schilderden op deze week op de klassieke muziek van Vivaldi. Wat een talenten. De resultaten zijn prachtig!

Challenge ‘Stoepkrijt’

Doe jij mee met onze stoepkrijtchallenge? Dit gaat eigenlijk heel eenvoudig. Rekening houdend met de regels van het RIVM ga je naar buiten met je stoepkrijt en maak je een mooie grote tekening. Misschien is er wel een volwassene die je daarbij kan helpen. Wat je gaat tekenen mag je helemaal zelf weten, als het maar een achtergrond is die je kunt gebruiken voor een foto van jezelf waarbij het net lijkt alsof jij deel uitmaakt van de tekening. Hieronder zie je enkele voorbeelden, maar op internet staan nog veel meer. Je kunt je foto voor 27 mei naar juf Robin sturen. Zij maakt van alle inzendingen weer een leuk filmpje. We hopen dat we deze keer weer heel veel inzendingen mogen ontvangen! Veel succes!

Challenge ‘Bewerk een foto’

De kinderen van it Bynt de uitdaging ‘Maak een knikkerbaan’ massaal aangegaan! Wat hebben wij prachtige, creatieve, snelle, grote en lange knikkerbanen voorbij zien komen. Wil jij ook zien wat er allemaal gemaakt is? Klik dan snel op de video hieronder. We hebben ook weer een nieuwe challenge (uitdaging) voor jullie bedacht: Zoek een leuke foto uit van vroeger. Maak deze foto opnieuw, alleen dan in de tijd van nu. Misschien willen je broertjes, zusjes of heit en mem wel meedoen! Wij hebben een aantal voorbeelden bij dit bericht gevoegd, dan hebben jullie een idee van de challenge.Stuur jullie foto’s naar Juf Robin, via Parro, de mail of Whatsapp vóór 7 mei. Klik op de video hieronder voor de prachtige resultaten!

Challenge ‘Maak een knikkerbaan’

Vorige week hebben wij prachtige foto’s mogen ontvangen van de torens die de kinderen hebben gemaakt. Dit bracht ons op het idee om jullie elke week een uitdaging (challenge) te geven. Juf Alie en Juf Robin zijn vast begonnen. Wij dagen jullie uit om met deze challenge mee te doen! De challenge is te zien op YouTube. Stuur je eigen filmpje (niet langer durend dan een halve minuut tot een minuut) naar juf Robin. Op vrijdag 24 april zullen de langste, mooiste, gekste of meeste creatieve banen te zien zijn in een compilatie.Doen jullie mee? We hopen veel filmpjes te mogen ontvangen! Groetjes van de meesters en juffen van It Bynt.

Challenge ‘De hoogste toren’

Op 26 maart zijn de kinderen uitgedaagd om een hoge toren te bouwen van allerlei voorwerpen. Er zijn al een aantal foto’s en zelfs een filmpje binnengekomen. In het fotoboek ziet u de resultaten.